top of page

pastorijwoning in een modern jasje

Dit enthousiast koppel met twee tieners uit Geel was na enkele jaren hun landelijke interieur met beige en bruine tinten meer dan beu. Ze stelden me de vraag of ik hun prachtige pastorijwoning in een fris en moderner jasje kon steken en of dat wel kon, iets landelijks omtoveren in iets moderner. De juiste balans vinden was de opdracht.

Het huis was al jaren bewoond, maar nooit eerder hing er raamdecoratie. "Mijn droom is gordijnen tot aan het plafond", hoor ik de eigenares nog zeggen, maar omdat er rolkasten aanwezig waren dacht ze dat dat geen optie was. Door transparante gordijnen te hangen voor de zware rolkasten en zo de verbinding met de mooie tuin te behouden, ging een droom in vervulling. Twee vliegen in één klap: kamerhoge gordijnen en de zware rolkasten waren meteen uit het zicht verdwenen. Balans ontstond door de witte stof te combineren met donkere houten jaloezieën.

 

In de keuken braken we de strakke belijning door een ronde eiken tafel te plaatsen. Een ronde tafel werkt heel uitnodigend en is bovendien erg handig wanneer één van de vriendjes van de kinderen wil aanschuiven. Nooit zit er iemand op een hoekje.

 

In de eetkamer tafel je urenlang met vrienden in een comfortabele stoel met armleuning. De velvet stof is zacht, handig in onderhoud en straalt warmte en luxe uit aan de gebeitste lange tafel.

 

Tot slot kreeg dit fijne gezin een grote vlekkenvrije sofa waar ze met z'n allen languit in kunnen chillen. Het donkerkleurige tapijt zorgt voor instant gezelligheid en contrasteert mooi met de lichte sofa. Hun trouwe viervoeter Bruce is heel tevreden met zo veel ruimte voor hem op het tapijt om samen met zijn baasjes tot rust te komen.

 

Opdracht geslaagd!

Ben je benieuwd naar de reactie van het gezin? Lees hier hun review!

datum. 2020

plaats. Geel

werkzaamhedenraamdecoratie, tafels, stoelen, sofa, tapijt, verlichting, decoratie

bottom of page